איך נפטרים מעובש?

בכתבה זו נכיר את העובש. הוא מגיע כמעט לכל דירה ובית בישראל. השאלה היא רק מתי.

אז בכלל, מה זה עובש, איך נפטרים מעובש ?

למעשה סוג של פטריה, או אוסף גדול של אורגניזמים. ישנם מאות זנים וסוגי עובש אך המשותף להם אלה התנאים לגדול ולהתפתח. לחות ורטיבות!!! אם ניכנס לדירה ממוצעת נוכל למצוא עובש במקומות הלחים יותר. קודם כל בחדר הרחצה. החדר הזה סובל מלחות גבוהה. לחות שמאפשרת התפתחות עובש. שימו לב מסביב לאמבטיה, כיורים, קירות שגובלים בחדרי רחצה, מסביב או מתחת לחלון, ויטרינה, בתוך המזגן. בקיצור – מקומות לחים. העובש לא בריא. חשיפה ממושכת אליו עלולה לגרום להתפתחות בעיות במערכת הנשימה, ברונכיטיס, אלרגיות, מיגרנות, עייפות וכד'.

אנשים עם מערכת חיסונית לא מפותחת או חלשה יסבלו ראשונים מכך. תינוקות ומבוגרים. ועוד נתון אחרון, העובש נוטה להתפשט. כלומר ברגע שהופיע – מכאן הוא רק יגדל הלאה. לאף אחד לא נעים לראות את זה, מעבר לקטע הבריאותי זה פגם אסתטי שמשדר חולי וצרות. אז מה עושים?

שמור על יובש – הרחקת את העובש.

הכלל הראשון – איוורור. כן בחורף זה מבאס להתקלח ואחר כך לפתוח חלון אבל זה יועיל מאד.

ונטה ששואבת את האוויר והלחות עוזרת מאד לאיורור.

הכלל השני – לא לתת לעובש להתפתח. במידה וזיהיתם נקודות או כתמים שחורים, לנגב אותם עם סמרטוט עם אקונומיקה. זה טוב כעזרה ראשונה אבל לא פתרון ארוך. העובש יחזור תוך זמן קצר.

טיפול מקצועי- קירות / תקרה:

1. רצוי למצוא קודם כל את המקור לרטיבות ולתקן אותו. לדוגמא נזילה או חדירת מים בגלל בעיות איטום.

2. אם יש תיקוני שפכטל לעשות אז זה השלב. אם לא, שלב הבא..

3. על העובש מורחים חומר שניקרה ג'ומקס או מלרוד. משפשפים עם סקוצ' חזק עד שיורד העובש. את העובש למעשה צריך לחטא מהמשטח הנגוע. אקונומיקה לא מספיק חזק.

4. שלב הבא צובעים את הקיר / תקרה בצבע המיועד לחדרים רטובים כגון "אקרינול של טמבור" או "נירלט לאמבט" . בצבעים האלה יש נוגדנים לעובש. ישנו צבע נוסף שיצא לנו לעבוד איתו והוא הכי טוב שיש על המדף – הוא נקרה "פארמה וויט" יש שם אחריות יצרן ל 5 שנים!

מסביב לכיורים ואמבטיות:

מקומות נפוצים ביותר להתפתחות עובש. הסיבה היחידה לכך: שימוש בחומרים לא נכונים, איטום סביב כיורים, אמבטיות ומקלחונים נעשה ע"י סיליקון. אבל- כולם קונים סיליקון ב 12 שקל. אם קונים סיליקון סניטרי עם אחריות יצרן (בדר"כ 10 שנים) אז עולה 40-50 שח. עם טיובה אחת אפשר לאטום מסביב ל 5 אמבטיות לפחות. לא אוטמים באזורים רטובים עם שום דבר אחר. לא סיליקון רגיל, לא סיקה, לא סופר 7, לא מסטיק אקרילי.. בקיצור רק עם סיליקון סניטרי ("הקץ לעובש" הכי טוב, מגיע בצבע שקוף, לבן, קרם).

לסיכום:
1.עובש כמעט תמיד מגיע באיזה שלב. הוא לא בריא ולא ידידותי.
2. כדאי לתפוס בזמן ולנקות מידיית עם אקונומיקה.
3. טיפול לטווח ארוך עם חומרים יעודים.
4. איוורור.
5. שמור על יובש – הרחקת את העובש.

איך נפטרים מעובש מאת: עבודה לבנה, שיפוצים ותחזוקה.