למה דווקא לבחור בהום סיטי נדל"ן?
ישראלים רבים שקיבלו בירושה או רכשו בשנים האחרונות בניינים, דירות מגורים או נכסי נדל"ן אחרים, מתלבטים האם למסור את הנכס לניהולה של חברת ניהול נכסים או להטיל את התפקיד על אחד מבני המשפחה.
יש להבחין בין חברות ניהול המשמשות כוועד הבית ואחראיות על המרחב הציבורי של הבניין בלבד (ניקיון חדר המדרגות, גביית דמי ניהול מהדיירים וכדומה), לבין חברות ניהול נכסים שמנהלות בפועל את כל נושא ההשכרה – כלומר אחריות על איתור שוכרים, השכרת הנכס, גביית דמי השכירות, תחזוקת פנים הנכס וכעוד.
השירותים שלנו
ניהול דירות ונכסים שכורים
ניהול ועדי בית
ניהול מבני מסחר
ניהול קומפלקס דירות
תפקידיה של חברת ניהול נכסים
ניהול נכס באמצעות חברת ניהול נכסים אמור לשחרר את בעל הנכס מכל הטרדות הנלוות לטיפול בנכס. נוטים לחלק את המטלות לשלושה תחומים עיקריים: תיווך ואחזקה, הנהלת חשבונות וטיפול מול הרשויות, וההיבט המשפטי.
עמלת הניהול
עמלת הניהול המקובלת בקרב רוב חברות הניהול בישראל הינה בשיעור שנע סביב חודש שכירות, והיא משתנה בהתאם לסוג הנכס, רמת המורכבות שלו, והקשיים הכרוכים בניהולו.
עמלת הניהול נגבית מההכנסות בפועל, כך שבמקרה שהנכס עומד ריק גם חברת הניהול מפסידה. בארצות הברית מקובל שחברת הניהול גובה אחוז נמוך יותר (כ-6% מדמי השכירות), אולם שם מתווסף לתשלום זה עמלת תיווך במקרה של החלפת דיירים או חידוש חוזים, אותה גובה חברת הניהול מבעל הנכס ולעתים גם מהדיירים.
גם בישראל ישנן חברות ניהול שגובות עמלת תיווך מהדיירים והדבר אינו תקין. יש לשים לב לכך שחברת הניהול היא "נאמן" של בעל הבית ולא של הדיירים ולכן יש להקפיד שחברת הניהול לא תגבה עמלת תיווך מהדיירים, דבר שעלול לסבך אותה עם "נאמנות כפולה".