רענון חדר אמבטיה – מי מאיתנו לא נתקל ברטיבות כזאת או אחרת. אצלך בבית או אצל הדייר ששוכר ממך
פוסט אישי
מטרת כתבה זו היא לתת לכם מושג כללי וידע על סוגי רטיבות פנים דירתי כדי שתוכלו מיד לסווג אותם אצלכם בראש ולדעת די מהר את הגורם ואת הפתרון. לפעמים מדובר בתקלה שניתנת לפתרון מהיר וזול, ולפעמים בדיוק ההפך. רטיבות – ככל שנתפוס אותה מהר יותר נקטין את הנזק העתידי.
באחד הכתבות באתר, דובר על עובש. ועובש מגיע בדרך כלל גם אחרי בעיית רטיבות. הפעם מדובר על על רטיבות הנובעת מבעיה בתוך הדירה ולא כתוצאה מגשם. אקדים ואומר שישנם אין ספור אפשרויות לנזקי רטיבות. לפעמים גם יש יותר מגורם אחד, וכל מקרה לגופו כמובן, אז איך נפטרים מרטיבות ? אלה הם הסוגים העיקריים והנפוצים:
אז איך נפטרים מרטיבות אחד ולתמיד?
1. בעיית איטום- (לרוב בעיות קלות עם פתרונות מהירים):
בעיה: תפרים בין שיש מטבח לקיר. טפטוף מים לתוך ארונות המטבח, ריקבון, עובש.
פתרון: יישום סיליקון סניטרי בתפרים.
בעיה: מפגש אמבטיה עם קרמיקה. מים מחלחלים מאחורי האמבטיה וגורמים לקירות מהצד השני לרטיבות / לחות שמובילים לקילופי צבע, טחב, עובש.
פתרון: יישום סיליקון סניטרטי בכל נקודות התפר.
הערה: בזמן שמתרחצים באמבטיה היא קצת זזה ולכן אם בנקודות המפגש שלה עם הקיר ישנה רובה היא תיסדק עם הזמן מהזעזועים. סיליקון הוא אלסטי ולא יסדק, לכן הוא הפתרון האולטימטיבי.
בעיה: מעבר מים דרך פוגה (הרווח בין הקרמיקות) בקירות חדר רחצה. הקירות מהצד השני סופגים את הרטיבות. הנזקים בהתאם.
פתרון: חידוש רובה ע"י הוצאת הישנה ויישום חדשה.
2. מערכת הביוב /דלוחין (אינסטלציה) מערכת הדלוחין הבייתית יכולה לייצר לנו בעיות – מקטן ועד גדול.
נתחיל מהקל אל הכבד.
בעיה: סתימה בכיור / מים יורדים לאט.
פתרון: מתחילים בפתיחת הסיפון, הוצאת לכלוך, שערות וכו'. אם סתום עוברים לתחנה הבאה אחרי הסיפון וכך הלאה עד התחנה הסופית של הדירה. ה 4צול הראשי. כל זה נעשה עם קפיץ פותח סתימות.
בעיה: מטפטף מתחת לאסלה
פתרון: אם הנזילה בצינור שמחבר את השירותים לביוב, צריך להחליף את החיבור ביניהם. אפשר גם לאטום עם חומרים כמו סיקה פלקס או סופר 7, אבל זה אלתור שלא בטוח שיחזיק לאורך זמן.
בעיה: רטיבות בקיר פנימי בבית. בדרך כלל אזור המסדרון או חדרים שצמודים לחדר אמבטיה / שירותים.
פתרון: יתכן בעיית איטום (בסעיף 1 למעלה), יתכן בעיית ביוב שתצריך לפתוח קיר / רצפה (קצת בלאגן), ויכול להיות גם צנרת.
3. אספקת מים – סוגי צנרות. ישן מול חדש. כללי: ישנה צנרת ברזל ישנה וישנה צנרת פלסטיק חדשה (SP,פקס).
בשני המקרים אם ישנה תקלה בצנרת, אפילו חור קטן, התנתקות בין חלקים, השד יודע מה.. בניגוד למה שכתבתי עד כאן – פה המצב הוא SOS משום שבריחת מים מצנרת היא פשוט גדולה כמותית, וכל רגע שעובר הנזק גדל במהירות.
תקלה בצנרת יכולה למלא את שכבת המילוי מתחת לריצוף בכמויות גדולות של מים. כולם יסבלו מזה. גם השכנים למטה.
לכן, התגובה הכי טובה ברגע גילוי תקלה שכזאת – סגירת השיבר הראשי של הדירה וקריאה לאיש מקצוע. צנרת חדשה פלסטית (SP,פקס). לא אמורות להיות תקלות בכלל. רק התקנה לא תקנית במהלך שיפוץ יכולה לגרום לבעיה. ו…נתקלתי גם בכאלה שרצו לתלות מתקן למגבת, קדחו חור לדיבל והגיעו פתאום לצינור. אופס.. .לא נעים בכלל. צנרת ברזל ישנה. אין הרבה מה להוסיף. תוודאו שיש ביטוח.
4. רטיבות המגיעה מדירה סמוכה או מקומה מעל.
להיות ערניים לרטיבות המגיעה משכנים, כי לרוב, הם לא מודעים שיש להם בעיה. אתם או הדיירים שלכם תהיו אלה שיגלו להם.
גם כאן כדאי לא להיות שאננים ולטפל במהירות כי גם אם זה לא על חשבונכם, הטיפול בנזק יצריך כניסת בעלי מקצוע, איש ביטוח, שמאי וכד' אל הנכס שלכם שיפריע למהלך החיים וייצור אי נוחות עבור השוכרים שלכם ולכם.
מסקנות:
1. בכל בעיית רטיבות יש לטפל – ויפה שעה אחת קודם. מהירות התגובה תשליך על מידת הנזק העתידי.
2. כתם רטיבות המשנה את גודלו וצורתו תוך זמן קצר – מעיד על בעיה שצריך לעצור עכשיו!
3. לפני קניה או השכרה של הנכס כדאי מאד לעבור על כל נק' המים והדלוחין בדירה. לוודא תקינות. לחפש כתמים בקירות, קילופי צבע, עובש, רובה אבקתית (התפוררות רובה בחדר רחצה כתוצאה מרטיבות מתחת לרצפה) וכל סימן מחשיד שיגלה לכם אם ישנן בעיות שאפשר למנוע מראש. מקווה שעזרנו בכתבה איך נפטרים מרטיבות
מאת: עבודה לבנה, שיפוצים ותחזוקה.